dilluns, 29 de setembre del 2008

El gallo polvorete

Després d'anys d'implacable hegemonia, i desenes de versions, el gran hit Una paloma blanca podria veure perillar la seua posició que semblava perenne al número u de la llista dels temes amb coreografia més ballats pels jubilats.



No és la primera vegada que succeeix, allà pels anys noranta, Coyote Dax ja va fer tremolar la terra amb els seu ritme country-paxanguero amb el tema No rompas más. Però, ara, el gallo polvorete sembla entrar amb major força amb un estribillo que s'enganxa i una lletra amb continguts picantets què, segons els experts consultats, tenen les de guanyar davant de la lletra en anglés de la major part de les versions de la paloma blanca. Perquè, què diu exacament la lletra d'una paloma blanca? poques persones majors poden entendre-ho. No passa açò amb el gallo polvorete, "echa su polvorete, ram catapum chim pum, y se sacudeee" no deixa lloc a cap dubte sobre el missatge de la cançó.

A més, el gallo polvorete compta amb l'afegit d'una coreografia més dinàmica i canviant que les seues predecesores, incloent la figura del cercle de persones que giren movent les mans en alt a mode de saluda multitudinaria, així com la figura de pata coixa amb moviment que cada ballador ha de fer quan la cançó anuncia el "se sacudeee". Les palmades a les cuixes combinades amb un intent de sentadeta en l'aire, donen un nivell a aquesta coreografia que no s'havia vist fins ara.

Però no avancem res més. Deixem, simplement, que aquest duel es decidisca a les pistes de ball de Benidorm, Benassal, Roquetas, y altres llocs freqüentats pels jubilats.



... des de La Ribera per al món...