dimecres, 5 de maig del 2010

Colombaire 3D ®


Impulsen una Iniciativa Legislativa Popular per tal d’abolir la columbicultura

Juli Verd − Benimalcul, 06/05/2010


Imatges com aquesta poden tindre els seus dies comptats.


L’associació protectora d’animals Xacarrere uò ha anunciat hui en roda de premsa que empendrà una campanya per recollir les 50.000 signatures necessàries per què les Corts Valencianes trameten una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que abolisca la columbicultura a tot el País Valencià. El motiu? El maltractament al que, segons Xacarrere Uò, són sotmeses les aus durant la pràctica d’aquesta activitat centenària.

“La columbicultura atempta contra la dignitat dels coloms. I com a mostra, els noms amb què els seus propietaris els bategen: Salchicha peleona, Arrogante, Playboy, Carod-Rovira... No són el tipus de noms que qualsevol persona normal posaria a un ésser estimat, per molt que aquest siga un animal. Aquests noms reflexen el menyspreu que els colombaires senten en realitat cap als seus coloms, als que utilitzen únicament per lucrar-se”.

Xacarrere Uò −que amb aquesta campanya imita la portada a terme a Catalunya amb les corregudes de bous−, ha acusat els colombaires, entre d’altres coses, d’administrar substàncies dopants als coloms per tal d’augmentar el seu rendiment i fer-los més violents, i de maltractar-los psicològicament en utilitzar “esperpèntiques coloraines” per cobrir el seu plomatge. Maite Llaves −presidenta de l’associació i ideòloga de la iniciativa−, ha anat, no obstant, molt més lluny en les seues declaracions, en afirmar que “el manteniment d’activitats d’aquesta índole en una societat com la nostra suposa en sí mateix un escàndol”. Per a Llaves, la columbicultura constitueix “un símbol més del sistema patriarcal opressor en el qual vivim” i la seua pràctica “aprofundeix en la idea de la dona com a objecte sexual”, en referència a la modalitat en què un grup de coloms mascles lluiten per emportar-se la femella −o solta− al seu colomer.

Xacarrere Uò ha protagonitzat als últims anys sonades campanyes en defensa dels drets dels animals, sempre acompanyades de polèmica. L’última d’elles, en què l’associació protectora incitava els ciutadans a exterminar panderoles roges sota lemes com “Mata l’americana” o “Mort a l’invasor”, i que tenia com a objectiu final protegir la panderola autòctona, a punt va estar d’acabar en un conflicte diplomàtic amb els Estats Units.

La campanya de recollida de signatures s’iniciarà demà a Benimuix i té previst recórrer durant el mes de maig les principals ciutats valencianes.




Els colombaires es passen al 3D

Juli Verd − Benimalcul, 13/05/2010


Un jove flipa per un tubo amb Colombaire 3D ®


Una setmana després de l’anunci de Xacarrere Uò −l’associació protectora d’animals que impulsarà una ILP amb la intenció d’abolir la columbicultura al País Valencià−, els colombaires passen a l’atac. Vicent Peris, president de la Federació de Columbicultura de la Comunitat Valenciana, ha presentat aquest mateix matí Colombaire 3D ®, un simulador amb el que pretenen acostar aquesta activitat centenària al gran públic.

“Feia temps que veníem notant una davallada important pel que fa al nombre d’aficionats i pensàrem que un videojoc seria una bona forma d’entrar en les cases i d’arribar a un públic més jove. Hem recorregut, a més, a la tecnologia més puntera del moment: el 3D, que ens proporciona una experiència molt més realística i que, segons sembla, ho està petant hui per hui.”

Preguntat per la iniciativa de Xacarrere Uò, Vicent Peris opina: “Evidentment, des de la FCCV no compartim les tesi radicals de la senyoreta Llaves. Un colom és un colom i serveix per al que serveix, i la columbicultura és una afició amb tres-cents anys d’història. Els coloms no pateixen i les colomes estan encantades de que els facen corrucos, així ha sigut i així serà sempre, per molt moderns que ens posem. A nosaltres, de totes formes, tota aquesta campanya ens beneficia. Crearà debat i això serà bo perquè ens permetrà donar a conéixer aquesta afició tan noble. El que li passa a la senyoreta Llaves és que no entén res de coloms ni d’animals. Si entenera ni que fos un poquet no diria les bajanades que diu.”

Colombaire 3D ® ha estat creat per Pallorfa Entertainment, un jove estudi de desenvolupament de videojocs nascut a La Ribera fa dos anys. El joc permetrà competir on line amb altres jugadors i organitzar campionats de fins a 50 participants, i oferirà, entre d’altres, la possibilitat de jugar en diferents modalitats: àrbitre, colom, solta o mànager, mode en què el jugador podrà criar, entrenar i creuar coloms fins aconseguir un exemplar campió.

Colombaire 3D ® estarà disponible a partir del dia 15 d’aquest mes en PC, Playstation 3, Xbox 360 i Wii, plataforma que inclourà l’opció d’utilitzar el comandament com a walkie-talkie, a la manera dels autèntics colombaires.


... des de La Ribera per al món...