dimecres, 27 d’agost del 2008

Apassionant final a ca la tia Maria


Dissabte passat es va cel·lebrar, a la porta de ca la tia Maria, la final del campionat de "parxís a la fresca" en la seua modalitat individual. Les dues finalistes es jugaven entrar en la selecció local per a representar-nos en el mundial bienal de parxís, i la tia Pureta i l'amfitriona, la tia Maria, es van alçar amb el triomf, repetint l'èxit de l'any passat.

Tot estava pràcticament decidit per a que la sinyo Tereseta i la seua comare, la tia Maria entraren amb un 6 la primera o amb un 1 la segona, però només aquesta última ho va aconseguir, ja que un 5 va voler que la sinyo Tereseta no poguera gaudir de la seua primera medalla d'or del parxís local. Finalment, i ja sense Maria, que va entrar amb un 1 net, van haver de passar quatre jugades en que Tereseta nerviosa va tirar dos daus fora que tot i ser 2, no van ser validats per la florà que arbitrava, i així, Pureta va fer la tirada màgica en que va matar a Mari Rosa, la gran perdedora de la jornada, i els vint punts extraordinaris la van portar directament dins del cau.

En un bot d'alegria Pureta es va lesionar la cadera però, donat el caràcter bienal del mundial de parxís, la seua participació queda quasi assegurada sinó hi han problemes de causa major.

La final per parelles es disputarà dissabte que ve en ca Tereseta que intentarà passar a la final ajudada per la seua neta, que ja ha assegurat que no en deixarà passar una per a que sa iaia puga complir el somni d'anar al mundial. Aquesta final per parelles serà retrasmitida en directe per l'alguasil a través de la megafonia del bando municipal.

Des de la redacció volem felicitar a les guanyadores i convidar a tot el poble i voltants a participar en totes les competicions estiuenques: petanca, oca, truc, etc.


... des de La Ribera per al món...