diumenge, 22 de novembre del 2009

A capa y espada


El 20 de febrer de 2008, un grup d’amics, preocupats pel deteriorament i la pèrdua en la nostra societat de les seues tradicions més seculars, i entre elles la postergació i l’oblit de l’ús d’una peça tan tan nostra com és la Capa Espanyola, decideixen que en quan s’acaben el puro es constituiran en associació. Naix així la Asociación Valenciana de Caballeros de la Capa Española, amb un únic i ferm objectiu: el de mantindre i fomentar (i si potser ampliar) l’ús de la Capa com a signe d’identitat dels nostres costums més vernacles.


Esquilache... fill de putaaaaa!


Putos faxorros retrògrads... Colla d’especuladors ociosos... Porcs classistes... Ahí vos estaquen el cilici pel cul...! Val, reconeguem-ho: açò ho hem pensat tots. Però donem-los una oportunitat. Perquè uns tios que es passetgen amb capa (amb capa!) per tot arreu, que utilitzen un retrat girat cap per avall de qui siga per presidir les seues reunions i que celebren una cerimònia d’iniciació com aquesta, en el fons, no poden ser males persones:


Por vuestra voluntad habéis venido para vestir, lucir y honrar la Capa. Sabed pues que tendréis que llevarla con donaire y galanura. Y en base a ello os pregunto: ¿Prometéis respetar su uso y costumbres para vestir Capa y no sayo?

¡Sí, prometemos!

Si a capa alzada yendo, persona necesitada viérais, ¿prometéis ayudarla y socorrerla?

¡Sí, por supuesto!

Si en compañía de capistas, frente a vosotros frasca de vino encontráis, ¿prometéis no pasar de largo sin hacerla el obligado cumplimiento?

!Sí, naturalmente!

Sed pues con honra y orgullo encapados y bien acogidos en nuestro grupo.


Doncs be, amb tota probabilitat ho ignorareu, però pel vostre be heu de saber que aquest cap de setmana hem tingut l’honor de rebre la visita de vora 500 Amics de la Capa d’arreu de la península, que han vingut fins ací amb la intenció de batre un rècord Guiness: el de major nombre de persones amb capa espanyola vist mai. Increíble, no? El cas és que amb tan suculent material voldriem haver escrit un post gracioset, però després de consultar la premsa seriosa veiérem que en realitat ja estava tot dit. Així doncs, ací teniu; assaboriu-ho:


"Valencia se pone la capa"

"La capa sale a la calle"


P.D: Per cert, sabeu amb qui tenen somnis guarros els Amigos de la Capa?


... des de La Ribera per al món...