dimarts, 2 de desembre del 2008

La revolució dels dits xicotets

Complit el termini, imposat per la Federació de Dits Xicotets del País Valencià, per a rebre una resposta favorable a les seues demandes per part dels usuaris, aquest mateix matí, a les 12.00, ha començat oficialment la vaga indefinida dels dits xicotets del País Valencià, que es va gestar a un partit de bàsquet en el moment en que els jugadors ajuntaren les mans.


El President General de la Federació ha fet una roda de premsa, després que el seu usuari es gitara, i ha mostrat la seua indignació per “no poder parlar a qualsevol hora normal, en un entorn normal, i haver de fer-ho a través de la webcam des del llit”.


En el comunicat escrit que han fet des de la Federació, amb l’ajuda dels altres dits de la mà i d’alguns usuaris del rotllo, els Dits Xicotets diuen “sentir-se infravalorats i infrautilitzats”.


La vaga, en principi indefinida, i seguida, segons la Federació, per un 90% dels dits xicotets del País Valencià, constarà de dues parts al llarg del dia: De matí faran vaga tradicional, en què deixaran de moure’s “per a que s’adonen de que realment ens necessiten”. De nit, però, a partir de l’hora de sopar, faran vaga a la japonesa; en aquestes hores, els dits pretenen fer una mena d’exhibicions particulars als seus usuaris mostrant-los totes les habilitats que tenen, perquè “sembla que no saben com d’útils podem arribar a ser”.


Els ditets denuncien, també, que de vegades se’ls dóna usos que no són de la seua competència. Al comunicat anomenen com a exemple “eixos moments en què cap altre dit pot suportar la bossa de mercadona i ens toca suportar un pes per al que no estem fisiològicament preparats”.


Per últim, la FDXPV, lamenta que el suport a la vaga per part dels altres dits de la mà siga pràcticament inexistent, i agraeixen els seus germans dels peus que hagen fet el que bonament poden, en el seu estat evolutiu, per a recolzar-los en aquesta lluita. El president dels Dits dels Peus ens ha confessat que “nosaltres hauríem d’haver fet el mateix quan ens va tocar l’hora”.


Mentre s’escriuen aquestes línies, la vaga continua avant i només uns quants violinistes han decidit signar un contracte verbal amb els seus ditets, després que el concert del dia mundial contra la desaparició de les granotes de tres ulls fóra un fracàs per culpa de la passivitat dels de la vaga. En aquest acord es comprometen a respectar-se mútuament. Els altres dits xicotets els han tatxat d’esquirols per abandonar la vaga mentre la resta de companys encara no han assolit la dignitat que pretenen. Esperem que no es desencadene un conflicte intern que faça que acabe en res, el que alguns ja anomenen la revolució dels dits xicotets.

... des de La Ribera per al món...