divendres, 19 de desembre del 2008

PARES NOËL ESCALADORS

Notícies d'estos dies, arreplegades a la premsa fictícia local (del present i del futur):


El pare noël tornarà a enfilar els balcons


Juli Vert – Benifluch, 19/12/2008


Agents de la Guàrdia Civil, en col·laboració amb l’agutzil de Benifluch, detingueren ahir dos homes quan es disposaven a botar foc a prop d’un centenar de Pares Noël escaladors, que prèviament havien arrancat dels balcons de la localitat. Tots dos pertanyien al GAT (Grup d’Acció Tradicionalista), banda de perfil antiparenoëlista i pro-Reis Mags, que lluita contra “la mercantilització del Nadal” i que pretén erradicar de la festa “tots aquells elements aliens a la tradició cristiana”.


Els dos detinguts serien, segons fonts policials, els responsables de les últimes accions antinadalenques patides a la comarca; com ara l’assalt al camió de El Corte Inglés que transportava discos de Il Divo, o la pallissa a un estudiant que treballava disfressat de Pare Noël a un centre comercial. Segons el sargent Sánchez -cap de l’operació- , l’objectiu de la banda era deixar els carrers sense Pares Noël escaladors i llumenetes de Nadal, “en un mostra de crueltat extrema”.


Amb aquestes detencions es dóna per desarticulat el comando Sargantana i, a més, es posa fi a un misteri –el de la desaparició en pocs dies de tots els Pares Noël escaladors del poble- que havia portat de cap a polítics i dones amb batí rosa, i que a punt ha estat de costar-li el càrrec al regidor de Seguretat Ciutadana.


Al si de l’organització terrorista les reaccions no s’han fet esperar, i el seu màxim dirigent ja ha declarat, a través d’un comunicat al diari Las Provincias, “que no permetran més agressions a la tradició i a l’estètica”, la qual cosa fa preveure una nova escalada antiparenoëlista com la que ja es va viure ara fa dos anys.


Entre el material incautat a l’operació s’ha trobat una escala de mà, un cassette de Nino Bravo, 130 kilos de torró de praliné de llima al merengue i abundant documentació, entre la qual s’ha trobat informació sobre el que haguera sigut el pròxim objectiu de la banda: el repetidor de RTVE d’Aitana; acció amb la que el GAT pretenia boicotejar l’emissió del “Especial Nochebuena” de Raphael.


L’operació segueix oberta, i durant les pròximes hores no es descarten noves detencions.



EFECTE PAPALLONA


Pere Gil – Almefusses, 09/01/2009


Les agressions a la comunitat xinesa continuen. Primer foren les protestes; després vingueren les manifestacions racistes i el segrest d’aquell repartidor. Ahir, una colla d’encaputxats atacava amb còctels molotov l’emblemàtic restaurant xinés “Personalidades” de Gandia, resultant ferit de gravetat el gos de l’amo. Però tot aquest caos en què vivim no ha sigut provocat per l’aleteig de cap papallona a Pequín, no. Tot va començar farà un mes, amb la desarticulació a Almefusses d’una banda organitzada de ciutadans d’origen xinés, que es dedicaven a entrar a robar a les cases disfressats de Pare Noël.


El seu modus operandi era ben senzill, alhora que pervers. Aprofitant les dates nadalenques i que tots els carrers del poble estaven adornats amb els ja típics Pares Noël escaladors (ninots que representen el Pare Noël carregat amb un sac amb regals, i que es pengen als balcons o les finestres simulant l’arribada d’aquest simpàtic personatge a les nostres cases), els lladres -disfressats de Pare Noël, amb sac i tot- es penjaven, imitant-los, de les parets, esperant la seua hora. El truc consistia a romandre ben quiets i, quasi imperceptiblement, anar canviant de posició, avançant lentament cap a finestres i balcons, fins accedir a les llars. Allà aprofitaven per robar tot el que podien, canviant als sacs les boles de periòdic arrugat per joies, aparells electrònics, pernil i llenceria occidental. La seua curta estatura –que, tot disfressats, els feia assemblar-se, i molt, als Pares Noël escaladors- i la lentitud amb que baixaven els permetia escapar sense alçar cap sospita.


Aquests fets, que no haurien d’haver traspassat mai les pàgines de successos dels diaris, han desencadenat una onada de violència xenòfoba que és, hui per hui, el problema més gros al que s’enfronta la nostra societat. La percepció del ciutadà, des del primer moment, ha sigut que darrere de tot açò hi havia alguna cosa més: “si te n’adones, eixos ninots els venen ells mateixos als seus basars de tot a un euro” -diu un veí del poble-; “foren ells, els xinos, els qui els van introduir al nostre país. Això ací abans no s’estilava, i ara va i passa açò... Tot estava pensat des d’un principi, formava part d’un plà per deixar-nos sense res”.


Des de que es produiren les detencions, el clima de desconfiança envers la comunitat xinesa ha anat en augment: “Volen fer-se en mosatros” -diu un jubilat-. “Ara és açò, però ves tu a saber quan de temps porten enverinant-nos lentament amb els seus rollitos, el seu cerdo agridulce i la mare que els va parir”. Però dels lògics recels originals s’ha passat a reaccions no tan lògiques, en forma d’agressions violentes contra establiments i persones, i a un estat de paranòia col·lectiva certament preocupant: “Jo, per si de cas, m’he desfet d’un gerro xino molt bonic que tenia al menjador de casa” -deia ahir una mestressa de casa- “Qui sap, això pot tindre una bomba amagada dins, o algo”.


Justificat o no, l’ambient que es respira al carrer és aquest. I mentre les autoritats tracten de posar-hi fre intentant fent vore a la societat els avantatges de la interculturalitat, alguns experts opinen en sentit contrari: “Els xinos volen dominar el món, això es sap des de fa temps”, declara Antònia Fluixà, de l’Associació de Sociòlegs Desocupats. “Ja ho intentaren una vegada quan provaren a desplaçar el planeta del seu eix saltant tots al mateix temps, però no els va eixir be. Ara, no és que s’hagen rendit, sinò que han optat per estratègies més subtils i efectives. Allò de reproduir-se com si foren conills i capitalitzar el seu comunisme no ha sigut res. La vertadera lluita ve ara, i hem d’estar preparats.”


Preparats o no, les agressions continuen, i el panorama que se’n presenta al davant és ben negre. España 2000 organitza ja una expulsió massiva -a la manera de Felip III amb els moriscos-, i la comunitat xinesa ha reaccionat anunciant que deixaran de vendre tupperwares i disfresses de tres euros. Vorem ara què fem en Carnaval.

1 comentari:

xerra ha dit...

El gran Wyoming esta plagiant-vos el tema. Sentiu-se orgullosos.

... des de La Ribera per al món...